Bij Centre of Expertise Perspectief in Gezondheid verbinden wij onderzoek en onderwijs. Om die verbinding twee kanten op te laten werken betrekken wij studenten bij onze onderzoeken. Per september starten bij onze lectoraten weer verschillende stagiairs, die wij zien als de professionals van de toekomst. Zo dragen wij bij aan de kwaliteit en innovatie van onderzoek, onderwijs én praktijk.

Brug tussen praktijkgericht onderwijs en onderzoek

Centre of Expertise Perspectief in Gezondheid heeft zeven lectoraten, met ieder een eigen onderzoeksgebied. Een lectoraat doet praktijkgericht onderzoek om de praktijk te verbeteren, maar werkt ook aan het verbeteren van de kwaliteit van het onderwijs. Daarom is het belangrijk om ook studenten te betrekken, bijvoorbeeld via afstudeeropdrachten en stages. Zo zorgen we dat de vaardigheden van de student aansluiten bij de behoefte van het werkveld.

Een voorbeeld is Lisa, student Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek. In september start ze met haar stage bij het lectoraat Analysetechnieken in de Life Sciences. Ze werkt mee aan het onderzoek naar zwarte soldaatvliegen. Tijdens haar stage hoopt ze te ervaren hoe het er in de praktijk aan toe gaat in onderzoek. “Ik hoop te leren hoe je goede betrouwbare resultaten kunt verkrijgen en deze op de juiste manier kunt interpreteren. Daarnaast wil ik graag dieper ingaan op technieken als LC-MS en kritischer denken. Ook kan ik veel leren van de meetings met anderen om zo tot nieuwe ideeën te komen.”

Margriet van Gestel, associate lector & docent

“AI speelt een steeds grotere rol in het werkveld. Het is daarom essentieel om studenten niet alleen theoretisch, maar ook praktisch voor te bereiden op de vele toepassingen die AI biedt.”

Lees meer over Margriet

De professionals van de toekomst

Met de stage hopen de meeste stagiairs zich goed voor te bereiden op bijvoorbeeld een universitaire master en eerste werkervaring op te doen in hun loopbaan. Zo ook Joanna, student Chemie bij Avans Hogeschool. Tijdens haar stage bij lectoraat Analysetechnieken in de Life Sciences werkt ze aan een operating procedure om van ruwe data tot bruikbare informatie te komen. “Met de kennis en ervaring die ik tijdens deze stage krijg, ben ik van plan om de masteropleiding ‘Data Driven Business’ te volgen. In de toekomst zie ik mezelf bedrijven helpen bij het oplossen van complexe problemen door effectief gebruik te maken van hun data.”

Niet alleen lectoraat Analysetechnieken in de Life Sciences werkt samen met stagiairs. Ook bij lectoraat Applied Responsible Artificial Intelligence start in september een stagiair: Davit. Hij studeert Informatica bij Avans Hogeschool en gaat aan de slag met het ontwikkelen van een AI-systeem. Een relevant onderzoek voor de toekomst. Davit: “Ik verwacht dat AI in de toekomst een steeds grotere rol zal spelen in verschillende sectoren, en ik geloof dat de kennis en ervaring die ik tijdens dit project opdoe, van grote waarde zullen zijn.”

AI speelt een steeds grotere rol in het werkveld. Het is daarom essentieel om studenten niet alleen theoretisch, maar ook praktisch voor te bereiden op de vele toepassingen die AI biedt”, vertelt associate lector en docent Margriet van Gestel. “Mooi dat Davit met deze stage hands-on ervaring opdoet met actuele AI-oplossingen, terwijl hij tegelijkertijd bijdraagt aan onderzoek dat direct impact heeft op de beroepspraktijk.

Meer weten?

Wil je meer weten over potentiële stages bij Centre of Expertise Perspectief in Gezondheid? Neem dan contact met ons op via perspectiefingezondheid@avans.nl.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.