Onze lectoraten
Praktijkgericht onderzoek bij een hogeschool onderscheidt zich door de vraag van het onderzoek te laten leiden door maatschappelijke of bedrijfsvraagstukken en haar doorwerking in het onderwijs. Bij het onderzoek zijn praktijkpartners actief betrokken als ook het onderwijs en de diverse doelgroepen van het vraagstuk. Zo wordt de impact gemaakt op de plek waar het er toe doet, resulteert onderzoek in relevante ontwikkelingen en innovaties en heeft het onderzoek invloed op de toekomstige professional.
Wij maken impact met zeven lectoraten. Zij hebben elk een eigen focus en expertise, gezamenlijk dragen zij bij aan de visie en missie van Centre of Expertise Perspectief in Gezondheid.
Wat is een lectoraat?
Een lectoraat doet praktijkgericht, wetenschappelijk gedragen onderzoek ter verbetering van het onderwijs. Dit doen zij samen met verschillende disciplines en stakeholders zoals docenten, studenten, burgers en praktijkpartners.
Het lectoraat bestaat uit een lector en een kenniskring. De kenniskringleden zijn bijvoorbeeld docenten en experts uit de praktijk. Het vakgebied van de lector bepaalt de richting en focus van het lectoraat. Naast zijn of haar eigen onderzoek, ondersteunt de lector met zijn of haar kennis en expertise de kenniskringleden bij onderzoek en doorwerking in het onderwijs.