Door inzicht te verkrijgen in ziekteverwekkers en ziekten bieden we perspectief aan mensen, hun omgeving en zorgprofessionals. Gezondheid is kwetsbaar voor bedreigingen van binnenuit (bijvoorbeeld ouderdomskwalen en kanker) maar ook van buitenaf (pandemieën, leefomgeving, zoönosen). Voor de infectiebedreigingen van buitenaf, binnen de zorg en verpleeghuizen zijn (kennis over) infectiepreventiemaatregelen essentieel.

Met innovatieve meetapparatuur ontdekken we ‘markers’ in ziekten, krijgen we inzicht in biologische processen en karakteriseren we pathogenen. Met deze kennis en technologie ondersteunen we bijvoorbeeld nieuwe therapieën op maat en implementeren we nieuwe technieken binnen de diagnostiek.

Samen met patiënten, zorgprofessionals, onderzoekers en studenten onderzoeken we hoe we ziekten mogelijk kunnen voorkomen. Denk aan de infectiepreventie binnen de verpleeg- en verzorgingshuizen en thuiszorg (VVT) of het verminderen van het risico op zoönosen bij veehouders. Ook onderzoeken we wat er in Nederland moet gebeuren om in de toekomst goed voorbereid te zijn op uitbraken van infectieziekten. In learning communities en living labs combineren we kennis over ziekteverwekkers en ziekten met kennis over gezondheidsgedrag en de factoren die maken dat mensen gezonde keuzes maken zodat ze minder zorg nodig hebben. We ontwikkelen gezamenlijk interventies die dit stimuleren en delen onze inzichten met een breed publiek voor meer inzicht en bewustwording.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.